Гаубиці Caesar прибудуть до України вже найближчими тижнями - посол у Франції

Гаубиці Caesar прибудуть до України вже найближчими тижнями - посол у Франції

Укрінформ
Військова допомога для ЗСУ, анонсована президентом Франції Емманюелем Макроном, зокрема самохідні артилерійські установки Caesar, прибудуть до України вже найближчими тижнями.

Про це заявив посол України у Франції Вадим Омельченко в ефірі загальнонаціонального телемарафону, повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

"Франція допомогла від початку, але була єдина умова – не розголошувати про це. Це — через міркування безпеки, безпеки логістики. Допомога прийде найближчими тижнями. Дещо, що було заявлено, вже на території України", - зазначив Омельченко.

Читайте також: Резніков про оголошення Канади збільшити військову допомогу: Чудові новини

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня Емманюель Макрон заявив, що Франція передасть Україні ще шість самохідних артилерійських установок Caesar та "значну кількість" бронетехніки.

За його словами, Франція, союзники та європейські партнери підтримують і будуть підтримувати Україну.

Читайте також: Резніков обговорив із главою Пентагону військову допомогу від НАТО

"Caesar" — це самохідна артилерійська установка нового покоління, яка дозволяє уражати противника на відстані 20 кілометрів і більше від лінії фронту з високою точністю. Ці САУ на колісному шасі, що робить їх мобільними. Вони мають достатньо високу швидкострільність — 5 пострілів за хвилину та можуть використовувати декілька типів боєприпасів калібру 155 мм, які застосовуються у країнах НАТО.

Фото: defence-ua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-