Артилеристи одним ударом знищили російський «Панцир-1С» за $15 мільйонів

Артилеристи одним ударом знищили російський «Панцир-1С» за $15 мільйонів

Відео
Укрінформ
На сході України артилеристи ЗСУ знищили одним ударом російський «Панцир-1С» за 15 млн доларів.

Про це в Телеграмі повідомило ОК «Північ», передає Укрінформ.

«Як один влучний удар може позбавити противника техніки вартістю 15 мільйонів доларів? Дуже просто: коли в степах Донбасу українські артилеристи зустрічають такий розпіарений російський зенітний комплекс «Панцир-1С», - йдеться у повідомленні.

Панцир-С1 - це російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс. Він використовується для прикриття цивільних та військових об'єктів від повітряного нападу. Також може захищати об'єкт від наземних та надводних загроз.

Машину розробило тульське конструкторське бюро приладобудування. Комплекс було створено у 1994 році, відтоді його модернізували.

Читайте також: ЗСУ вразили ще один російський «Панцир - С1» на Зміїному

Час розгортання комплексу – до 5 хвилин. Боєкомплект: 12 ракет 57Е6-Е, 1400 снарядів. Ракетами можуть вражати цілі на висоті до 15 км та на відстані до 20 км; снаряди можуть летіти на відстань до 4 км. Вартість – $ 15 млн.

Як повідомляв Укрінформ, військові експерти при Офісі генерального прокурора працюють над створенням альманаху російської зброї та боєприпасів для оперативної ідентифікації та використання в матеріалах кримінальних проваджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-