Пентагон не вірить заявам про «жест доброї волі» рф, яка відступила від острова Зміїний

Пентагон не вірить заявам про «жест доброї волі» рф, яка відступила від острова Зміїний

Укрінформ
Міністерство оборони США не вірить, що рф забрала свої війська з острова Зміїний у Чорному морі як жест доброї волі, заявив у п’ятницю журналістам посадовець Пентагону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони Сполучених Штатів.

«Українці дуже успішно чинили тиск на росіян, зокрема за допомогою ракет «Гарпун»... І дуже ускладнили для росіян підтримку своїх операцій там, зробивши їх вразливими для українських ударів. Тому, звичайно, росія покинула острів», - сказав він.

Читайте також: кремлівські пропагандисти брешуть, що Зміїний досі під контролем росії

У результаті цього Україні стало набагато легше захищати Одесу, а в майбутньому буде простіше відкрити шляхи для судноплавства, додав чиновник.

За його словами, українські сили домоглися значних успіхів у використанні нещодавно поставлених із країн Заходу артилерійських систем з більшою дальністю стрільби. Ідеться, зокрема, про знищення російських командних пунктів.

Читайте також: Військові розповіли, як загарбники тікали з острова Зміїний, знищуючи власну техніку

Посадовець зазначив, що Україна тільки почала використовувати системи HIMARS, які можуть вражати цілі на відстані до 64 кілометрів.

«Ви бачите, що українці обирають цілі й потім точно вражають їх, забезпечуючи таким чином ослаблення російського потенціалу», - цитує посадовця CNN.

Читайте також: Пентагон оголосив про новий пакет допомоги Україні на $820 мільйонів

Він підкреслив, що росія свідомо обстрілювала торговельний центр у Кременчуці, спростувавши твердження путіна, ніби російські війська не завдають ударів по цивільних об'єктах.

У п’ятницю США оголосили про надання Україні додаткової військової допомоги в обсязі 820 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-