кремлівські медіа поширюють фейки про територіальні претензії Польщі та США до України

кремлівські медіа поширюють фейки про територіальні претензії Польщі та США до України

Укрінформ
російська пропаганда поширює фейки про те, що США та Польща нібито мають територіальні претензії до України.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

Так, кремлівські медіа перекрутили матеріал Reuters і приписали директорці Національної розвідки США Авріл Хайнес слова: «росія прагне встановити контроль над територією України, як свого часу планували і США».

Читайте також: Досі є великий перелік пропагандистських каналів рф, яких потрібно заблокувати – Герасим'юк

«Насправді ж Хайнес казала про однакові політичні цілі росії та США у контексті російсько-української війни. США допомагають Україні перемогти, росія мріє про власну перемогу», - наголосили у ЦПД.

Щодо Польщі пропаганда рф переповідає слова голови служби зовнішньої розвідки російської федерації сергія наришкіна про те, що «Польща почала опрацьовувати активні сценарії розчленування України».

У ЦПД зазначають, що розповіді про «розчленування України» - елемент інформаційно-психологічної операції, мета якої - поставити під сумнів майбутнє української державності та формувати враження, що начебто Україна не має союзників.

Як повідомляв Укрінформ, кремлівські пропагандисти все активніше поширюють наратив про високу ймовірність нападу на Україну білоруських військ, щоб посіяти паніку в суспільстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-