Встановили особи 37 російських військових, яким інкримінують злочини на Київщині

Встановили особи 37 російських військових, яким інкримінують злочини на Київщині

Ексклюзив
Укрінформ
Правоохоронці встановили 37 російських військових, яким інкримінують злочини на Київщині.

Про це повідомили у прокуратурі Київської області у відповідь на запит Укрінформу.

“Наш нинішній результат – 37 підозрюваних військовослужбовців збройних сил РФ. Всі вони підозрюються у порушенні законів і звичаїв війни, це стаття 438 КК України”, - йдеться у повідомленні.

Серед підозрюваних - два генерал-майори росгвардії. Один з них безпосередньо керував операцією із захоплення Державного спеціального підприємства «Чорнобильська АЕС», інший - керував операцією щодо незаконного утримання території ЧАЕС під контролем військ країни-агресора.

“Ми висунули підозру і вісьмом катам та вбивцям старости села Мотижин та інших мирних мешканців Київщини. Серед них п'ятеро військовослужбовців рф та троє членів ПВК «Вагнер», - поінформували у прокуратурі.

У відомстві нагадали, що двоє російських військовослужбовців уже опинилися на лаві підсудних. Одного судитимуть за зґвалтування та вбивство. Іншого – за жорстоке поводження з цивільним населенням. Обвинувачений разом зі співслужбовцями взяли у заручники дев'ять чоловіків. Їх били прикладом та не давали їжу і воду. Погрожували вбивством та імітували страту.

Читайте також: росгвардійця, який чинив звірства у Бучі, оголосили у міжнародний розшук

Як повідомляв Укрінформ, на початку квітня ц. р. Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовані масові вбивства загарбниками цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-