росгвардійця, який чинив звірства у Бучі, оголосили у міжнародний розшук

росгвардійця, який чинив звірства у Бучі, оголосили у міжнародний розшук

Ексклюзив
Укрінформ
Першого підозрюваного у вбивствах і катуваннях мирних жителів у Бучі - командира підрозділу управління федеральної служби військ нацгвардії рф Ульяновської області Сергія Колоцея, оголосили у міжнародний розшук.

Про це повідомили у прокуратурі Київської області у відповідь на запит Укрінформу.

“Зараз він перебуває у розшуку, в тому числі міжнародному. Ми перевіряємо його на причетність також до інших вбивств у Бучі”, - поінформували у відомстві.

У прокуратурі зазначили, що досудове розслідування стосовно Колоцея ще триває. Він, зокрема, підозрюється у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів і звичаїв війни, поєднаних з умисними вбивствами.

Читайте також: Прем’єр Люксембургу пообіцяв підтримку у розслідуванні злочинів, які росіяни чинили на Київщині

Серед доказів – покази свідків, результати експертиз, у тому числі портретної.

Як зазначається, у ході слідства правоохоронці встановили, що Колоцей разом з іншими військовослужбовцями рф убив чотирьох мирних мешканців на вулиці Яблунській у Бучі. Спочатку своїх жертв він катував, а потім розстріляв. Їх тіла знайшли із зав’язаними за спиною руками та слідами насилля.

Ще одну свою жертву Колоцей змушував зізнатися у підривній діяльності проти загарбників. Аби отримати від чоловіка ці «зізнання», його били прикладом зброї, гардою ножа, а також руками й ногами по всьому тілу. Особливий вид знущання – примушування потерпілого нюхати тіло мертвої людини. Після цих тортур підозрюваний імітував страту цивільного чоловіка і стріляв поруч з вухом беззбройного мирного мешканця, повідомили у прокуратурі.

Читайте також: Спецпредставник ЄС із прав людини відвідав Ірпінь та Бучу

Також, за даними правоохоронців, Колоцей займався мародерством. Награбоване в Україні майно він відправляв з одного із білоруських поштових відділень, нагадали у прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, на початку травня правоохоронці оголосили першу підозру в знущанні з цивільних у Бучі Київської області. Її отримав керівник підрозділу росгвардії Сергій Колоцей, який, за даними слідства, убив чотирьох беззбройних чоловіків та катував іще одного цивільного.

Після публікації цієї інформації Колоцей заперечив свою провину і заявив, що не служить у росгвардії і не виїжджав за межі білорусі два роки.

На початку квітня Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовані масові вбивства загарбниками цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-