Спецпредставник ЄС із прав людини відвідав Ірпінь та Бучу

Спецпредставник ЄС із прав людини відвідав Ірпінь та Бучу

Фото
Укрінформ
Спеціальний представник ЄС з прав людини Імон Гілмор разом із начальником поліції Київщини Андрієм Нєбитовим відвідав Ірпінь та Бучу.

Про це повідомляє Національна поліція, передає Укрінформ.

Як зазначається, Гілмор та Нєбитов відвідали зруйнований Ірпінський відділ поліції, Романівський міст та інші пошкоджені внаслідок обстрілів агресорів об’єкти цивільної інфраструктури, а також братську могилу в Бучі.

Спецпредставник ЄС із прав людини разом із начальником поліції Київщини відвідав Ірпінь та Бучу / Фото: kv.npu.gov.ua

Співрозмовники обговорили питання розслідування воєнних злочинів російської федерації на Київщині, порушення міжнародного гуманітарного права, а також допомогу постраждалим від російської агресії.

«Для нас надзвичайно важливо, що керівництво Євросоюзу і інших цивілізованих країн на власні очі бачить що таке цей «русский мир». Ми прагнемо максимально широко донести до європейської спільноти масштаб воєнних злочинів російської федерації на Київщині, аби жорстока агресія армії російської федерації в нашій державі була покарана», - заявив Нєбитов.

Своєю чергою спецпредставник ЄС з прав людини, який прибув особисто ознайомитись з наслідками порушень прав людини та злочинами, які скоїла російська армія в Україні, зазначив, що світ був шокований цією жорстокістю.

Читайте також: Лідери Франції, Німеччини, Італії та Румунії прибули в Ірпінь

«Весь світ був шокований російською агресією в Україні, жорстокістю цих злочинів, і Європейський Союз нині підтримує Україну. Ми докладемо усіх зусиль, аби винні у цих злочинах були притягнуті до відповідальності. Україна – частина європейської родини. Україна належить до Євросоюзу», - зазначив Гілмор.

За інформацією пресслужби НПУ, візит Гілмора триватиме кілька днів.

Як повідомляв Укрінформ, на території Київської області задокументовано понад 3 тис. злочинів, вчинених армією російської федерації. За матеріалами поліції оголошено підозри більш як 15 загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-