ЗСУ отримають від Канади 39 сучасних бронеавтомобілів

ЗСУ отримають від Канади 39 сучасних бронеавтомобілів

Укрінформ
Канада незабаром надішле до України 39 сучасних броньованих автомобілів для транспортування особового складу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це із посиланням на слова прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо пише канадський суспільний мовник CBC News.

«Канада працює над завершенням угоди про передачу Україні 39 броньованих бойових машин підтримки. Вони мали бути передані Збройним силам Канади й перебували у процесі доставки, однак натомість будуть перенаправлені», - йдеться у матеріалі.

Усі бронеавтомобілі будуть забезпечені сервісним обслуговуванням від канадського виробника.

«За даними джерела, очікується, що транспорт надійде на озброєння українських сил цього літа після короткого навчання (українських військових - ред.)», - стверджує CBC News.

Читайте також: Трюдо і Шольц обговорили військову допомогу Україні

Зазначається, що Україна також отримає від Канади шість камер високої роздільної здатності для використання на Байрактарах.

«Ця матеріальна допомога фактично вичерпає 500 млн дол., які канадський уряд виділив на постачання військового обладнання до України», - зауважує видання.

Трюдо пообіцяв якомога швидше поновити запаси Збройних сил Канади, які були передані Україні.

«Склади канадського війська будуть поповнені якомога швидше. Ми мусимо упевнитися, що чоловіки й жінки зі Збройних сил Канади мають обладнання, необхідне їм для продовження несення служби та за потреби посилення. Ми також усвідомлюємо, що наразі найкраще використання цих гаубиць, снайперських гвинтівок та іншого обладнання, яке ми надсилаємо до України, найліпше їх застосування для канадської безпеки й геополітичної стабільності - надати його українцям», - наголосив прем’єр-міністр.

Читайте також: Канада закупить для України новітні бронеавтомобілі

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Канада запровадила санкції проти понад тисячі юридичних та фізичних осіб з росії, білорусі та України.

Фото: Міноборони України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-