Ракетні обстріли та морські міни: росіяни нарощують активність на Південному напрямку

Ракетні обстріли та морські міни: росіяни нарощують активність на Південному напрямку

Укрінформ
російський агресор атакував Одещину ракетами типу «Онікс», «Х-59» та «Х-22, одну з яких українські ППО збили вночі над морем, друга влучила в берегову смугу, а третю вдень 29 червня зенітно-ракетний підрозділ ЗСУ знищив над полем.

Про це повідомила пресслужба оперативного командування «Південь», передає Укрінформ.

«Одещину вночі двічі атаковано ракетами. Ракету «Онікс», випущену береговим ракетним комплексом «Бастіон» з території тимчасово окупованого Криму сили Протиповітряної оборони ліквідували над морем. Друга ракета «Х-59», випущена штурмовиком з акваторії Чорного моря по гирлу Дунаю, влучила в берегову смугу», - зазначив речник ОК «Південь» Владислав Назаров.

За його словами, наразі в Чорному морі триває операція зі знешкодження ворога на острові Зміїний. Тим часом вороже корабельне угруповання після шторму поповнилось одним великим десантним кораблем і продовжує погрожувати застосуванням понад півтора десятка крилатих ракет.

Читайте також: Ворог випустив по Миколаєву та передмістю більш як десяти ракет

«Характерні обстріли узбережжя, післяштормова імовірність прибиття до берегу морських мін свідчать про нарощування ворожої активності на південному напрямку, - наголосив полковник Назаров, - і є красномовним підтвердженням, що пляжний відпочинок зараз не на часі, бо узбережжя – це зона небезпеки».

Як повідомляв Укрінформ, пославшись на ОК «Південь», 29 червня підрозділ сил протиповітряної оборони збив над Одещиною російську ракету типу Х-22, випущену з літака Ту-22.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-