Унаслідок збройної агресії рф в Україні загинула 341 дитина

Унаслідок збройної агресії рф в Україні загинула 341 дитина

Укрінформ
​ В Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації загинула 341 дитина, 622 – дістали поранення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Офіс генерального прокурора з посиланням на дані ювенальних прокурорів.

«Станом на ранок 28 червня 2022 року більше ніж 963 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 341 дитина загинула та понад 622 поранено», - ідеться в повідомленні.

Ці дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Згідно з отриманими ювенальними прокурорами даними, найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 336, Харківській - 183, Київській - 116, Чернігівській - 68, Луганській - 57, Херсонській - 52, Миколаївській - 48, Запорізькій - 31, Сумській - 17.

Читайте також: Голодна смерть загрожує восьми мільйонам дітей у 15 країнах світу – ЮНІСЕФ

Повідомляється, що в ніч на 28 червня через обстріл росіянами м. Очаків Миколаївської області отримала поранення несумісні з життям 6-річна дівчинка.

Також вчора внаслідок авіаудару ворога по Лисичанську загинув 14-річний хлопець.

Через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 2061 заклад освіти. З них 213 зруйновано повністю.

Читайте також: Майже дві третини дітей в Україні через війну залишили домівки - ЮНІСЕФ

Як повідомляв Укрінформ, 26 червня російські війська завдали 20 ударів по 12 населених пунктах у Донецькій області, є вбиті та поранені мирні жителі, зокрема постраждала дитина.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-