рф зав’язла у власній війні на виснаження та вже програла – Блінкен

рф зав’язла у власній війні на виснаження та вже програла – Блінкен

Укрінформ
Попри заяви кремлівських пропагандистів та їхні викривлені розповіді про бойові дії в Україні, росія вже програла цю війну як у політичному, так і військовому плані, та щодня зазнає все більших втрат як живої сили, так озброєння і техніки.

Про це заявив у п’ятницю під час пресконференції в Берліні державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Україна захищається з надзвичайною відвагою та стійкістю, а росія вже програла. Метою президента Путіна, за його власними словами, була ліквідація України як суверенної, незалежної держави. Ця спроба провалилася», - заважив глава американської дипломатії.

Читайте також: На Київщині внаслідок російського вторгнення загинули 1338 мирних жителів

Він підкреслив, що суверенна й незалежна Україна існуватиме історично набагато довше, ніж президент путін.

Крім того, Блінкен підкреслив, що, з точки зору військової кампанії, російські війська зазнали невдачі в спробі захопити Київ, й через жорсткий опір України рф різко змінила свою стратегію, зосередившись на сході.

Однак, хоча росія й досягла повільних і болісних для себе успіхів на окремих ділянках, «ці здобутки є далекими від вирішальних», наголосив держсекретар США. До того ж, за його словами, це коштувало росіянам «надзвичайно високої ціни».

Читайте також: Десантник збив російський штурмовик Су-25 з «Ігли»

Глава Держдепартаменту США зауважив, що від початку агресії російські сили втратили десятки тисяч військових убитими та пораненими, а також велику кількість танків, літаків, кораблів, техніки, боєприпасів.

«Навіть якщо росії вдасться захопити ще територію, вона успадкує міста, які її власна артилерія перетворила на руїни, а також місцевих жителів, які ненавидять її»,- зауважив Блінкен.

Читайте також: росія шантажує світ продовольчою катастрофою – ЦПД

За його словами, «росія зав’язла у власній же війні на виснаження». І попри заяви пропагандистів у кремлі, розвідка США вказує, що серед російських військових продовжує панувати низький моральний дух, а самі вони зазнають великих втрат, через що їхні лідери бояться говорити правду про те, що там відбувається насправді.

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен перебуває в європейському турне, де заплановані його візити до Німеччини й Іспанії з метою обговорення, в тому числі реагування на агресію рф, підтримки України, відповіді на продовольчу кризу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-