ЗСУ відбили штурм біля Лисичанська та відтіснили ворога на Херсонщині

ЗСУ відбили штурм біля Лисичанська та відтіснили ворога на Херсонщині

Дані Генштабу
Укрінформ
Українські захисники відбили штурмові дії російських військ у районі Лисичанська та змусили ворога відійти з оборонних позицій на Херсонщині.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці

Так, станом на 18:00 24 червня в акваторіях Чорного та Азовського морів російська федерація утримує чотири носії крилатих ракет морського базування.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєві зміни в обстановці не зафіксовані. На останньому ворог здійснив артилерійські обстріли в районі населеного пункту Бояро-Лежачі Сумської області.

На Слобожанському напрямку російські війська намагаються створити умови для переходу в наступ на напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ.

На Харківському напрямку загарбники ведуть оборону для недопущення просування підрозділів Сил оборони в бік державного кордону на північ та північний схід від міста Харків. Водночас ворог намагається вести штурмові дії з метою покращення тактичного положення своїх підрозділів.

Читайте також: Ворог має певні тактичні успіхи на окремих ділянках завдяки перевазі в артилерії – Мотузяник

російські війська обстріляли з артилерії райони населених пунктів Руська Лозова, Старий Салтів, Чугуїв, Печеніги та Байрак.

На Слов’янському напрямку основні зусилля загарбники зосереджують на веденні наступу в напрямку Довгеньке – Долина. Штурмові дії ворога в напрямках Сулигівка – Вірнопілля та Дібрівне – Курулька українські захисники успішно відбили.

У районі населеного пункту Долина ворог провів дистанційне мінування місцевості.

На Сєвєродонецькому напрямку загарбники здійснили артилерійські обстріли в районах населених пунктів Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Лоскутівка та Спірне. У районі Лисичанська ворог завдав авіаційного удару, у промисловій зоні Сєвєродонецька вів штурмові дії.

Українські захисники успішно відбили ворожий штурм у районі південної околиці Лисичанська. За підтримки артилерії російські війська розпочали штурмові дії в напрямку Вовчоярівки, бойові дії тривають.

Читайте також: росіяни намагаються оточити українські війська в районі Лисичанська - Міноборони

На Бахмутському напрямку загарбники обстрілюють зі ствольної артилерії райони населених пунктів Білогорівка, Яковлівка та Майорське. Поблизу Яковлівки, Миколаївки та Покровського ворог завдав авіаударів.

Противник оволодів населеним пунктом Миколаївка. Ворожа спроба розвідки боєм в напрямку Миронівка - Вуглегірська ТЕС не мала успіху. За даними Генштабу, зазнавши втрат, загарбники відійшли.

По місту Костянтинівка росіяни завдали ракетного удару з літаків Ту-22М3.

На Краматорському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснює систематичний вогневий вплив уздовж лінії зіткнення з метою сковування дій українських захисників та недопущення їх перекидання на інші напрямки.

У районах населених пунктів Павлівка та Вугледар ворог завдав авіаударів, у районі населеного Сіверська здійснював артилерійські обстріли.

Читайте також: Інформація про Сєвєродонецьк є закритою, не треба шкодити оборонній операції — Мотузяник

На Південнобузькому напрямку основні зусилля загарбники зосереджують на утриманні зайнятих раніше рубежів. У результаті успішних наступальних дій підрозділів ЗСУ частина сил ворога залишила підготовлені оборонні позиції та втекла в район населеного пункту Ольгіне Бериславського району Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 24 червня ліквідували близько 34 530 російських військових, що на 100 осіб більше у порівнянні з попередньою добою.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-