Генштаб та РНБО закликають не поширювати інформацію про військові операції ЗСУ

Генштаб та РНБО закликають не поширювати інформацію про військові операції ЗСУ

Укрінформ
Генеральний штаб ЗСУ та Центр протидії дезінформації при РНБО закликали не поширювати інформацію про пересування українських бійців та військові операції, зокрема, в Херсонській області.

Про це ЦПД повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Центр протидії дезінформації та Генштаб ЗСУ звертаються до цивільного населення, журналістів та лідерів громадської думки: вірте у нашу армію, але не нашкодьте їй надмірною увагою. Ми воюємо проти підступного та, на жаль, великого за кількістю ворога. Тому перед тим, як щось написати чи сказати, просимо зважувати кожне слово, щоб не завдати шкоди і не створити інфопривід для пропаганди рф", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, наголошується, що зараз недопустимо поширення жодної інформації про просування ЗСУ та місце їх розташування в Херсонській області.

"Не додавайте роботи нашим захисникам та захисницям. Сьогодні лише вище військове керівництво має повну інформацію та може надавати коментарі і прогнози", - зазначається у повідомленні.

В ЦПД вкотре нагадали правила оприлюднення інформації: не транслювати переміщення військових; не знімати місця обстрілів та роботу ППО; ретельно перевіряти інформацію через офіційні джерела.

Читайте також: Південь України: ЗСУ п'ять разів вдарили по позиціях рф, партизани продовжують спротив

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу, Збройні сили України з 24 лютого по 24 червня ліквідували близько 34 530 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-