Прапори ЄС були в українців на революціях і будуть в деокупованих містах – Зеленський

Прапори ЄС були в українців на революціях і будуть в деокупованих містах – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна здатна стати повноправним членом Європейського Союзу, і вірить, що прапор ЄС майорітиме в усіх деокупованих від російських загарбників українських містах.

Про це він зазначив під час звернення до учасників саміту Євросоюзу після надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС, повідомляє Укрінформ.

«На п'ятий день повномасштабної війни росії проти України ми подали заявку на вступ до Європейського Союзу. Ми надзвичайно швидко та повністю якісно надали відповіді на опитувальник, який отримали від Європейської комісії. І сьогодні – цей бажаний результат. Я хочу сьогодні ще раз особисто підтвердити, що Україна здатна стати повноправним члено ЄС», - сказав глава держави.

Він зазначив, що хоча Україна залишилися формально поза Євросоюзом, напевно, у нашій державі було чи не найбільше прапорів об’єднаної Європи.

«Вони (прапори – ред.) були у наших людей в руках під час революцій, вони були в наших людей в окопах з 2014 року. Я вірю, що прапор Євросоюзу буде в кожному українському місті, яке ще маємо звільнити від окупації російською федерацією. Український та європейський прапори будуть разом і тоді, коли ми будемо відбудовувати нашу державу після цієї війни», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Кандидатство України в ЄС завоювали ЗСУ: соцмережі про історичний момент

Президент переконаний, що рішення про кандидатство не тільки для України, а і «найбільший крок, який можна було зробити на посилення Європи саме в наш час і таких складних умовах, коли російська здатність випробовує нашу здатність берегти свободу і єдність».

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу у четвер ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-