По Сумщині за добу вдарили майже сто разів, ворог нищить захоплені села - ситуація в областях

По Сумщині за добу вдарили майже сто разів, ворог нищить захоплені села - ситуація в областях

Укрінформ
У Сумській області упродовж минулої доби зафіксована майже сотня ударів з боку росії, у Херсонській області російські загарбники нищать тимчасово захоплені села.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 23 червня.

На Сумщині росіяни обстріляли чотири райони з різних видів зброї. Зафіксована майже сотня ударів артилерії з боку рф. Один чоловік загинув внаслідок скидання боєприпаса з ворожого безпілотника.

Внаслідок артобстрілів пошкоджена інфраструктура сел Сумського та Конотопського районів, зокрема житлові будинки, Атинський психоневрологічний інтернат, водонапірна башта, електромережі, фермерське господарство, поранені тварини.

Читайте також: На Сумщині автівка поліцейських підірвалася на міні, є загиблий та поранені

Вчора пізно ввечері під час патрулювання на міні підірвались поліцейські, п'ятеро травмовані, одна людина загинула.

У Дніпропетровській області російські загарбники знову обстріляли Криворізький район. У Апостоловому двоє людей поранені. Місто частково без світла та води. Вулиці та подвір’я засіяні касетними боєприпасами. Людей відвели у безпечні місця і зараз там працюють піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У Луганській області тривають авіаудари та ракетні удари по Сєвєродонецьку та Гірському. Лоскутівка та Рай-Олександрівка захоплені ворогом. У Сєвєродонецьку та Сиротиному, Золотому та Вовчоярівці російські атаки відбиті.

Читайте також: Загарбники обстріляли Печеніги на Харківщині, семеро поранених

Загарбники нищать промисловість у Сєвєродонецьку. Вогнем уражені території цегляного заводу, "Склопластику", а також заводу хімічного нестандартизованого обладнання. Пошкоджена будівля другої прохідної "Азоту". Одна людина загинула, троє поранені.

У Донецькій області вночі росіяни вели артилерійські та мінометні обстріли позицій Збройних сил України та населених пунктів. Зафіксовані щонайменше два артилерійські обстріли Мар'їнки, один — Красногрівки, п’ять — села Новомихайловка.

Протягом доби велися обстріли зі стрілецької зброї, танків, артилерії, мінометів, ракетних систем "Смерч", "Град". Обстріляні Торецьк, Слов'янськ, Бахмут, селище Очеретине, села Іллінівка, Бересток, Георгіївка. Область без газу і частково без води а електрики. Загинули троє людей, двоє поранені.

У Чернігівській області вночі росіяни обстріляли із мінометів підрозділи прикордонників біля села Грем’яч. Втрат немає.

Читайте також: російські війська обстріляли Апостолове з «Ураганів»

У Харкові вночі ворожий снаряд влучив у складські приміщення в Індустріальному районі, спалахнула пожежа, постраждалих немає. Близько 5-ї години ранку в Чугуївському районі Харківської області росіяни влучили в одне із підприємств. Рятувальники ліквідовували пожежу, постраждалих немає.

Досі триває пожежа на газопереробному підприємстві в Ізюмському районі, яка виникла внаслідок обстрілів ще 18 червня.

Вчора вдень армія російської федерації запустила по Миколаєву сім ракет типу "Онікс". Пошкоджені багатоповерхові будинки, руйнування різного ступеню у приватних будинках, також сталася пожежа. Унаслідок обстрілів троє людей дістали поранення.

Читайте також: росіяни захопили два населені пункти на Луганщині

У Баштанському районі Миколаївської області вночі війська рф обстріляли селище Березнегувате. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Продовжуються обстріли сіл по лінії розмежування. Інформація про постраждалих і пошкодження уточнюється. Також вночі росіяни обстріляли село Новомиколаївка Первомайської громади, пошкоджені житлові будинки і сільськогосподарська техніка.

Упродовж доби на численні вибухи, обстріли та пожежі скаржилися жителі усієї Херсонської області. Залишається критичною ситуація у Високопіллі, Новій Воронцовці, Калинівському, Станіславіській територіальній громаді, Великоолександрівці.

Читайте також: Кількість поранених дітей в Україні через російську агресію зросла до 593

Внаслідок захоплення росіянами сотні сіл Херсонщини практично знищені, зокрема у Бериславському районі та на кордоні з іншими областями. Пошкоджені та знищені будинки, школи, лікарні, дитсадки, заміновані дороги та мости, викрадена техніка.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Одеській, Запорізькій, Тернопільській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Київській та Житомирській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-