У Міноборони закликали не писати в соцмережах про деталі операцій ЗСУ

У Міноборони закликали не писати в соцмережах про деталі операцій ЗСУ

Укрінформ
Інформація про деталі військових операцій, озвучена "поінформованими" особами в соціальних мережах, шкодить діям Збройних сил України.

Про це в Телеграмі написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Укрінформ.

"Навіть якщо у вас є свої джерела інформації на фронті, не треба писати у соцмережах деталі військових операцій ЗСУ. Тим більше, що джерела на тактичному рівні не володіють всією ситуацією в цілому, бо мають уяву лише про фрагмент", - зазначила Маляр.

Зокрема, за її словами, двоє колишніх народних депутатів і один чинний почали писати про зброю, яка застосовується на Херсонському напрямку, про хороші новини з Херсона, про зайняті вулиці в Херсоні тощо, і цим шкодять Збройним силам.

Маляр наголосила, що інформація про звільнення чи втрату населеного пункту, надана до завершення операції, вважається некоректною.

Читайте також: Мітинги зруйнували плани ворога на Херсонщину — облрада

Заступниця міністра додала, що під час війни військова інформація свідомо подається із запізненням у часі. Це є правилом інформування в умовах воєнного стану, яке обумовлено військовою доцільністю під час проведення операцій та заходами безпеки, сказала вона.

"Це означає, що розголошення або спотворення інформації про деталі військової операції до того, як про це заявили офіційні джерела (Міноборони або ЗСУ), - завдає шкоду нашим Збройним силам та ускладнює виконання поставлених завдань", - наголосила заступниця міністра.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу, Збройні сили України з 24 лютого по 23 червня ліквідували близько 34 430 російських загарбників, 200 осіб - лише за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-