Просування військ рф в Україні може сповільнитися через брак ресурсів - Джонсон

Просування військ рф в Україні може сповільнитися через брак ресурсів - Джонсон

Укрінформ
Британська військова розвідка вважає, що в найближчі місяці просування військ рф в Україні сповільниться, оскільки вони вичерпають свої ресурси.

Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон в інтерв'ю кільком європейським виданням, передає Укрінформ із посиланням на Reuters та Le Monde.

Джонсон зазначив, що путінська армія просувається на Донбасі ціною великих втрат особового складу та зброї.

«Однак наша служба військової розвідки вважає, що в найближчі кілька місяців може настати момент, коли вже не буде ніякого просування, оскільки росія вичерпає свої ресурси. Тож ми повинні допомогти українцям змінити динаміку. Я відстоюватиму це на саміті G7», - сказав британський прем'єр.

За його словами, у разі початку контрнаступу Україну необхідно підтримати озброєнням, якого вона вимагає від Заходу.

Читайте також: Джонсон прогнозує затяжну війну з рф та пропонує Заходу план з підтримки України

На запитання, як виглядатиме перемога України чи поразка путіна, Джонсон сказав: «Ідеться про те, щоб ми принаймні відновили статус-кво, який був до 24 лютого, і щоб російські війська були відкинуті з територій, на які вони вдерлися».

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабне вторгнення. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-