В Україні вже деокуповані 1026 населених пунктів

В Україні вже деокуповані 1026 населених пунктів

Укрінформ
Українські сили оборони від початку повномасштабного вторгнення росії звільнили 1026 населених пунктів від російських загарбників.

Про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Звільнено 1 026 населених пунктів. Триває відновлення інфраструктури на деокупованих територіях», - зазначив він.

Водночас на брифінгу Тимошенко поінформував, що наразі йде робота з підготовки плану зі швидкої відбудови помешкань людей, шкіл, садочків, медичних закладів, які були зруйновані внаслідок російського вторгнення.

Читайте також: Україні потрібна допомога від іноземних партнерів у техніці для ДСНС

За його словами, щоденно йдуть відновлювальні роботи в регіонах, зокрема Харківщина постійно працює над відновленням зруйнованої інфраструктури.

Тимошенко розповів, що в Чугуєві, Люботині, Дергачах та селі Елітне проведено відновлювальні роботи на газопроводах і відновлено електропостачання після обстрілів.

Також Тимошенко зауважив, що Сумщина, Чернігівщина, Житомирщина та Київщина проводять розмінування, відновлюють соціальну та дорожню інфраструктуру.

Читайте також: Для первинного розмінування територій України потрібен один рік

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року.

Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-