Україні потрібна допомога від іноземних партнерів у техніці для ДСНС

Україні потрібна допомога від іноземних партнерів у техніці для ДСНС

Укрінформ
Для України вкрай важливою є підтримка міжнародних партнерів у розмінуванні деокупованих територій та допомога паливно-мастильними матеріалами, розробляються плани з відновлення та модернізації зруйнованої росіянами інфраструктури.

Про це сказав заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на зустрічі з послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

Так, за його словами, сьогодні одним із ключових питань для деокупованих територій нашої країни є розмінування, тому вкрай важлива підтримка від іноземних партнерів у вигляді техніки для Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Тимошенко підкреслив, що важливою є допомога у вигляді паливно-мастильних матеріалів, оскільки через постійні ракетні удари росії по українських нафтопереробних підприємствах існує дефіцит пального.

Також він розповів про плани відновлення української інфраструктури.

«За дорученням Президента України відстежуємо всі руйнування інфраструктури унаслідок війни, щоб мати інформацію по кожному зруйнованому чи пошкодженому об’єкту. Створена Президентом Національна рада відновлення України зараз напрацьовує формальні механізми для фіксації збитків, завданих війною», – сказав заступник очільника ОП.

Він поінформував про розроблений План відновлення та модернізації України, який почнуть реалізовувати з допомогою західних партнерів після перемоги.

Крім того, Тимошенко нагадав про план швидкої відбудови – fast recovery plan, який передбачає відновлення житлової інфраструктури, щоб люди могли повернутися у свої домівки, а також закладів освіти, критично необхідних медичних установ, мереж водо-, електро- й теплопостачання.

Читайте також: Для первинного розмінування територій України потрібен один рік

Заступник керівника Офісу глави держави зауважив, що для реалізації всіх цих планів влада проводить перемовини з країнами-партнерами, здійснюється активна робота для налагодження безпосередньої взаємодії між органами місцевого самоврядування України та країн-партнерів.

«Готуємо меморандум про практичну допомогу з боку асоціації найбільших міст Європи – Eurocities. Також сприяємо взаємодії наших міст із асоціаціями міст різних країн Європи. Крім того, залучаємо до реалізації проєктів з відновлення міжнародні організації, такі як ЮНІСЕФ тощо», – поінформував він.

Тимошенко зробив акцент на тому, що в Україні дуже сподіваються на підтримку Великої Британії у відновленні міста Києва та Київської області, яка є однією з найбільш постраждалих унаслідок війни.

Зі свого боку Мелінда Сіммонс запевнила, що Велика Британія буде так само активно залучена до процесу відбудови України, як вона підтримує нашу країну під час війни політично, фінансово та у військовій сфері.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках Британсько-українського інфраструктурного саміту Україна та Велика Британія підписали Меморандум про інфраструктурну відбудову України, яким закріплено стратегію співпраці.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-