На Запоріжжі українські військові знищили два російських танки та БМП

На Запоріжжі українські військові знищили два російських танки та БМП

Укрінформ
У Запорізькій області українські військові за кілька хвилин знищили два російських танки та одну БМП.

Про це повідомляє Телеграм ЗОВА з посиланням на оператора протитанкового ракетного комплексу “Джавелін”, передає Укрінформ.

Зазначається, що захисники мали протитанкові керовані ракетні комплекси «Фагот» (ще радянського зразка) і три ракети. Поруч із ними бойову позицію займали оператори протитанкового ракетного комплексу «Корсар» українського виробництва.

"Командир поставив бойову задачу: у випадку висунення ворожої техніки зробити по ній залп, зупинити й дати можливість нашій артилерії або авіації накрити її вогнем”, - розповів військовий Анатолій.

Невдовзі боєць нарахував на відстані 2,4 кілометра від наших позицій близько 80–100 одиниць техніки: танки Т-72Б3, БТРи, БМП, самохідні артилерійські установки, системи залпового вогню «Град» і вантажівки забезпечення.

Читайте також: ЗСУ знищили вже близько 34 230 російських загарбників

"Корсаром" зробили перший постріл і влучили. У ворожому танку здетонував боєкомплект, башта відлетіла, екіпаж був знищений. І техніка, що йшла за танком, одразу звернула із траси у той бік, де саме була моя позиція. Я побачив в приціл «Джавеліна» теплову сигнатуру цілі – це був ще один танк Т-72Б3. Головка самонаведення була вже охолоджена, тому я просто зробив пуск. За мить ворожий танк горів, як велетенський смолоскип", - зауважив військовий.

Після цього українським захисникам вдалося знищити з "Корсара" ще й ворожу БМП.

Після цього ворог відступив, але по ньому працювала артилерія, яка знищила багато військових і техніки рф.

Читайте також: «Мінус» два безпілотники, ракета Х-59 і склади з боєприпасами: цілі повітряних сил ЗСУ за день

Як повідомлялось, з 24 лютого в Україні триває повномасштабне російське військове вторгнення. Збройні сили України і Сили територіальної оборони дають відсіч російським загарбникам і завдають їм величезних втрат.

Лінія фронту в Запорізькій області майже незмінна з березня 2022 року.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-