росіяни обстріляли Чугуїв - загинула людина, троє поранених

росіяни обстріляли Чугуїв - загинула людина, троє поранених

Оновлено
Укрінформ
Сьогодні зранку росіяни вкотре обстріляли Чугуїв Харківської області, снаряд влучив у приватний будинок, внаслідок чого є загиблий, троє людей поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 22 червня.

Вночі війська рф обстрілювали північні райони Харкова. За попередніми даними, постраждалих немає. На Харківщині за минулу добу 15 людей загинули, 16 були поранені.

«Орки вранці обстріляли Чугуїв. Постраждали цивільні. 1 загиблий, 1 поранений», - повідомила у Фейсбуці радниця голови Харківської облради Наталія Попова.

Міський голова Чугуєва Галина Мінаєва закликала жителів міста та сіл Чугуївської громади не перебувати на вулицях без нагальної потреби.

Вночі та зранку ворог обстрілював з мінометів Есманську та Новослобідську громади Сумської області. Деталі уточнюються. За вчорашній день в області шестеро людей були поранені через артобстріли та атаки дронів-камікадзе.

У Чернігівській області вночі ворог зі стрілецької зброї обстріляв підрозділ прикордонного загону в районі села Грем’яч. Втрат немає.

У Дніпропетровській області агресори обстріляли дві громади на межі з Херсонщиною - Апостолівську та Зеленодольську. В одному із сіл є руйнування житлових будинків, немає світла та газу. Люди не постраждали. Деталі уточнюються.

Читайте також: росіяни дистанційно замінували Чугуїв на Харківщині

У Луганській області в Сєвєродонецьку тривають вуличні бої. Ворог знову відкрив вогонь по селищах Синецький та Павлоград, по вже зруйнованих мостах і двічі — по заводу "Азот". Пошкоджено територію очисних споруд та одну із прохідних хімічного об’єднання.

На Попаснянському напрямку росіяни закріплюються в Устинівці, Підлісному та Мирній Долині, ведуть наступ на Білу Гору.

У Гірському за минулу добу зруйновано дев’ять будинків, у Золотому – сім, у Новоіванівці – 12. Лисичанськ загарбники обстрілюють із артилерії, танків, авіації. Щонайменше троє циивільних людей поранені, а також постраждали декілька поліцейських.

У Донецькій області активні бойові дії тривають по всій лінії фронту. Ворог веде вогонь зі стрілецької зброї, танків, артилерії, мінометів, "Градів", стріляє ракетами. Під обстрілами перебувають Авдіївка, Залізне, Курахове, Торецьк, Курдюмівка, Нью-Йорк, села Іванопілля, Новоселівка-1, Федорівка, Хрестище. Пошкоджено 39 об’єктів, в тому числі чотири багатоповерхівки, 22 приватні житлові будинки, школа, будівля відділення поліції, залізниця, господарські споруди, адмінбудівлі та збагачувальна фабрика. Одна людина загинула, 15 поранені.

Читайте також: Загарбники ізолювали громаду на Харківщині і не дають людям телефонувати рідним

У Миколаївській області вчора упродовж дня ворожі обстріли тривали в багатьох районах. У другій половині дня росіяни обстрілювали Березнегуватську громаду. Інформація про постраждалих і пошкодження уточнюється. Вчора протягом другої половини дня в селі Червоне Воскресенської громади також були обстріли. Поранена одна людина. Горіла суха трава і поля з урожаєм.

У Херсонській області російські загарбники продовжують тиск на освітян та медиків, викрадають активістів, політиків, журналістів, громадських діячів. В області не працює жодне українське ЗМІ. В цілому ситуація на Херсонщині залишається напруженою, особливо у тимчасово захоплених селах Бериславського та частини Каховського районів. Важкі бої йдуть в селах, які межують з Миколаївською та Дніпропетровською областями. росіяни та місцеві колаборанти роблять усе більш гучні заяви про входження Херсонщини до складу росії. Проте щодня в обласному центрі з’являється усе більше українських прапорів і написів, що Херсон — це Україна, і містяни чекають лише Збройні сили України.

Читайте також: ворог кинув усі сили, щоб захопити Луганщину до 26 червня – Міноборони

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Одеській, Запорізькій, Тернопільській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Сумській, Київській та Житомирській областях.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-