росіяни дистанційно замінували Чугуїв на Харківщині

росіяни дистанційно замінували Чугуїв на Харківщині

Укрінформ
У місті Чугуїв на Харківщині загарбники дистанційно замінували кілька житлових кварталів, вибухотехніки зараз проводять розмінування.

Про це повідомив на брифінгу начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко, передає Укрінформ.

«Зранку були дистанційно розкидані протитанкові міни. Вони мають механізм самознищення. Знищуються впродовж від однієї до 48 годин - залежно від температури навколишнього середовища, що становить велику небезпеку для місцевих мешканців», - сказав Тимошко.

Читайте також: Столичні парки та сквери обстежили на вибухові предмети - де можна безпечно гуляти

За його даними, міни закинули на значну територію - кілька житлових кварталів.

«Зараз вибухотехніки Національної поліції, служби з надзвичайних ситуацій, а також Збройних сил здійснюють розмінування місцевості», - зазначив керівник обласної поліції.

За даними Харківської ОВА, йдеться про міни ПТМ-1. Мінування нею проводиться за допомогою реактивних систем залпового вогню, зокрема «Ураган», або вертолітною системою дистанційного мінування, лише на ґрунт. Вона має зелений, сіро-зелений, жовто-сірий або коричнево-сірий колір.

Читайте також: В очікуванні наступу ЗСУ ворог замінував берег річки Інгулець

Керівник ГУ Нацполіції в області також наголосив, що ворог посилив обстріли Харкова з прикордонних районів, де захопив частину населених пунктів, а також щодня завдає ракетних ударів.

«Кожного дня здійснюються обстріли по Золочівському та Дергачівському напрямках із Козачої Лопані (захоплене селище на Дергачівщині - ред.), з Гоптівки (прикордонний пункт пропуску) на П’ятихатки (селище, що адміністративно входить до Київського району Харкова), напрямок із Липців (захоплене селище Харківського району) на Харків, із Старого Салтова на Харків і напрямок з Чугуєва на Харків», - зазначив керівник поліції.

Як повідомлялося, внаслідок обстрілу Харкова 21 червня, за попередніми даними, загинуло четверо людей, десятеро зазнали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-