Українці уже вписали героїчну сторінку у світову історію - Герой України Сергій Пономаренко

Українці уже вписали героїчну сторінку у світову історію - Герой України Сергій Пономаренко

Укрінформ
Українці вже вписали героїчну сторінку у світову історію.

Про це в інтерв'ю Укрінформу сказав Герой України Сергій Пономаренко, який воює проти росії у складі 3-ї ОТБр.

За словами військового, війна підійшла до трьох його дітей дуже близько. "Буквально через тиждень після початку повномасштабного вторгнення мені на телефон прийшло перше повідомлення від росіян з моєю точною адресою, мовляв, ми знаємо, де твоя родина. Я передбачив це, адже був упевнений, що є в їхніх списках. Тому найперше, що зробив – заховав сім’ю, щоб не дати ворогу ані найменшого шансу дістати її", - зазначив Пономаренко.

Він порадив би своїм дітям вчити історію, тому що "часи змінюються, а наш ворог з давніх часів – ні. І якщо так складеться, що ця війна не закінчиться розпадом росії, гадаю, через 50-100 років ми знову повернемося на це саме коло. Вони не можуть по-іншому. У них на підсвідомому рівні закладено, що треба не розвивати своє, а забирати чуже".

За словами Героя України, коли він був дитиною, "дід з бабою багато розповідали про Другу світову. Що вони робили, як жили. І я завжди думав: "Пощастило ж людям застати такі часи, зробити свій внесок у перемогу. От було б класно, якби я спромігся на щось подібне". Домріявся...".

На переконання Пономаренка, "ми вже перемогли. Україна однозначно визнана світом, а росія заблокована. І це вже не зміниться".

Читайте також: «Партія в шахи з клінічним ідіотом» - Герой України Пономаренко про війну з росією

До 2014 року Пономаренко працював менеджером у сфері логістики, керував магазином, але одразу із початком війни пішов до військкомату. Після демобілізації у 2015 році працював у військовому комісаріаті. Незадовго до повномасштабного вторгнення росії звільнився з лав Збройних сил України, проте 26 лютого 2022 року почав воювати у складі у 3-й ОТБр.

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня Президент Володимир Зеленський присвоїв капітану Сергію Пономаренку звання Героя України із врученням ордена “Золота Зірка”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-