«Партія в шахи з клінічним ідіотом» - Герой України Пономаренко про війну з росією

«Партія в шахи з клінічним ідіотом» - Герой України Пономаренко про війну з росією

Укрінформ
Війна росії проти України нагадує партію в шахи між клінічним ідіотом та розумною людиною.

Про це в інтерв'ю Укрінформу сказав Герой України Сергій Пономаренко, який воює проти росії у складі 3-ї ОТБр.

За його словами, ворог є підлим та підступним і не зупиняється ні перед чим.

Пономаренко зазначив, що і до сьогодні не відкидає можливості застосування росіянами тактичної ядерної зброї, "тому що їм потрібна бодай маленька перемога, а шансів на якийсь успіх немає на жодному з напрямків".

"Їхня очевидна перевага на сьогодні, - заявив захисник України, – у чисельності. Ця війна нагадує партію в шахи між розумною людиною і клінічним ідіотом. І всі ніби розуміють, що розумний переможе, але є нюанс – у розумного 16 фігур на полі, а в ідіота – 160".

Разом із тим, наголосив Пономаренко, вже усі зрозуміли, що російське "потужне військо" – це міф. "Друга армія світу?! Та вас прості менеджери б’ють, як мух на підвіконні!!!", - підкреслив він.

За словами командира, в його підрозділі усі бійці є мотивованими і завзятими, навіть ті, хто до кінця лютого не мав жодного бойового досвіду, і кожен готовий битися і захищати свою землю.

Читайте також: Українців закликають 22 червня не ігнорувати повітряні тривоги – можливі ракетні обстріли

"Про такий колектив можна тільки мріяти. Коли готуємося до виїзду і я визначаю екіпажі, які будуть виїжджати, хлопці навіть ображаються: "А чому знову вони, вони минулого разу їздили, тепер давайте ми поїдемо". Це дуже класно. З такими людьми хочеться працювати. Знаю багато мобілізованих хлопців, які дадуть фору кадровим військовим", - зауважив Пономаренко.

До 2014 року Пономаренко працював менеджером у сфері логістики, керував магазином, але одразу із початком війни пішов до військкомату. Після демобілізації у 2015 році працював у військовому комісаріаті. Незадовго до повномасштабного вторгнення росії звільнився з лав Збройних сил України, проте 26 лютого 2022 року почав воювати у складі у 3-й ОТБр.

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня Президент Володимир Зеленський присвоїв капітану Сергію Пономаренку звання Героя України із врученням ордена “Золота Зірка”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-