Журналісти Чернов і Малолєтка здобули премію DW «За свободу слова»

Журналісти Чернов і Малолєтка здобули премію DW «За свободу слова»

Укрінформ
Фотокореспондент Євген Малолєтка та журналіст Мстислав Чернов здобули премію Freedom of Speech Award від Deutsche Welle. 

Про це повідомляє МКІП у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Українців відзначили за висвітлення війни в Україні, зокрема, за їхній репортаж з окупованого росіянами Маріуполя», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає МКІП, журналісти протягом кількох тижнів після захоплення міста військами рф фіксували руйнування, спричинені атаками росіян, роботу лікарів, а також численні жертви серед населення Маріуполя.

За словами генерального директора DW Пітера Лімбурга, цей репортаж вийшов шокуючим.

«Мстислав Чернов та Євген Малолєтка створили репортаж, який боляче читати та дивитися. Але насправді болить правда, яку вони передають: росія жорстоко атакує Україну, зокрема українське мирне населення, під сфабрикованим приводом», - зазначив Лімбург.

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: Оголосили лауреатів премії Ґонґадзе

Окупований Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч депортовано до росії та тимчасово окупованих районів Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

У травні Рада Пулітцерівської премії присудила спеціальну нагороду українським журналістам, які висвітлюють події в умовах вторгнення росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-