Венедіктова про воєнні злочини росіян: Вже винесли шість вироків, є понад 600 підозрюваних

Венедіктова про воєнні злочини росіян: Вже винесли шість вироків, є понад 600 підозрюваних

Укрінформ
В Україні вже винесено шість вироків у справах щодо воєнних злочинів, ще вісім справ знаходяться в судах, 118 особам оголошено підозру в скоєнні воєнних злочинів.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин поінформувала генеральний прокурор Ірина Венедіктова, передає Укрінформ.

“Всі справи, з якими ми заходимо в суд, ми в них впевнені. У нас на сьогодні є шість вироків. І це безпрецедентно швидко, тому що міжнародна спільнота вважала, що ми почнемо розслідування після закінчення війни. У нас вісім справ ще в судах, і 118 підозрюваних безпосередньо по воєнних злочинах. Ще у нас є 623 підозрюваних у справі про агресію. Це топ-верхівка військова, політична і пропаганди російської федерації”, - сказала Венедіктова.

Вона додала, що українські правоохоронці рухатимуться далі, але для України також важливий і Міжнародний кримінальний суд.

Читайте також: Венедіктова та спецпредставник ЄС обговорили розслідування воєнних злочинів рф

“Ми працюємо, у нас є кооперація, ми розуміємо, які справи будемо завершувати тут, які справи забере прокурор в МКС”, - сказала Венедіктова.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Ірина Венедіктова та спецпредставник Європейського Союзу з прав людини Еймон Гілмор обговорили роль Консультативної групи, створеної ЄС, США та Великобританією для розслідування воєнних злочинів російської федерації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-