«100 днів війни»: у МВС розповіли, які історії українців увійшли до проєкту

«100 днів війни»: у МВС розповіли, які історії українців увійшли до проєкту

Укрінформ
Започаткований на сайті МВС комунікаційний проєкт «100 днів війни» триває і вже зібрав сотні історій.

Про це на брифінгу в Укрінформі повідомила речниця Міністерства внутрішніх справ України Альона Матвєєва.

"Для того, щоб не забути і пам’ятати, як почалося 24 лютого повномасштабне вторгнення, Департаментом комунікації МВС було започатковано масштабний комунікаційний проєкт «100 днів війни», ми відібрали події кожного дня. Історій надсилали так багато, що далеко не всі можна було опрацювати”, - сказала Матвєєва.

Говорячи про кількість історій, що увійшли до цього своєрідного літопису, вона зазначила, що їх просто важко порахувати, адже це дуже великий проєкт, до якого було залучено не так багато людей, але дуже багато інформації про події війни.

“Ми ж не могли покласти 120 історій в один день, тобто викладалися тільки ключові події. Були історії, які ми намагалися поєднувати: наприклад, десятки історій з евакуації у Київській області об'єднали в одну. Мали історії зґвалтувань жінок російськими військовими. Але з іншого боку, незважаючи на страшні дні, в українців залишалося почуття гумору, тож є історії. як люди жартували, як складали вірші, як співали діти. Зібрано різнопланові історії від позитивних до жахливих, які без сліз важко читати”, - пояснила речниця МВС.

Читайте також: «100 днів війни». У Відні вшанували пам'ять загиблих в Україні

За її інформацією, до проєкту долучилися міністерства культури та інформаційної політики, економіки, освіти та науки, розвитку громад та територій. Матеріали, історії, фото, відеоматеріали надавали ЗМІ, а також громадяни, яким було що розповісти. Наразі проєкт доступний на сайті МВС, на якому можна подивитись, починаючи з першого дня повномасштабної агресії, про всі події через історії наших громадян.

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-