Експрезидент Франції Олланд написав книжку про війну в Україні

Експрезидент Франції Олланд написав книжку про війну в Україні

Укрінформ
Колишній президент Франції Франсуа Олланд готує до публікації книжку про війну в Україні під назвою “Потрясіння: зрозуміти новий світовий порядок”.

Книжка має вийти друком 7 вересня, передає Укрінформ із посиланням на Le Figaro.

Зазначається, що це буде розповідь про геополітичні зміни, які спричинила війна в Україні.

“Мучеництво України, як усім відомо, відкрило новий розділ у світовій історії. З одного боку, страшна диктатура, яка вирішила нав’язати свої закони сусідній  незалежній країні, з другого – народ, який прагне свободи, підтримуваний коаліцією великих демократій планети”, – вказується у презентації видання.

“Чи занепадають демократії і чи загрожує їм натиск тиранії? Якими є нові баланси сил між Європою, росією, Китаєм та Сполученими Штатами? Як відродження імперій впливає на баланс у світі?”, - такі питання порушує колишній президент Франції.

Читайте також: Український опір російським військам змінив геополітику світу - Джонсон

Раніше Франсуа Олланд, який очолював Францію у 2012-2017 рр., опублікував книгу про своє президентство “Уроки влади“, а також політичні есе “Відповідь на демократичну кризу“ та “Протистояння“.

Як відомо, Олланд за час своєї каденції брав участь у спробах врегулювати конфлікт між Україною і росією. У лютому 2015 року він брав участь у переговорах у Мінську разом з тодішнім Президентом України Петром Порошенком, канцлером ФРН Ангелою Меркель російським лідером путіним. Ці події відображені в книжці Олланда "Уроки влади".

Фото: Михайло Палінчак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-