На Запоріжжі росіяни поширюють газети із фейковими заявами Залужного й Арестовича

На Запоріжжі росіяни поширюють газети із фейковими заявами Залужного й Арестовича

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях Запорізької області загарбники поширюють фейкові газети, де подають сфабриковані заяви головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та радника керівника ОП Олексія Арестовича про начебто "втрату Запоріжжя" й "розпач" серед українських військових.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомив у Телеграмі, оприлюднивши хроніку тимчасово захоплених територій станом на 18 червня.

Крім того, на сьогодні, за даними ЦПД, у тимчасово захопленому Херсоні росіяни заселяються в житло українців та посилюють примусову паспортизацію.

Із Маріуполя Донецька області загарбники відправляють людей за довідками до фільтраційних таборів. У місті на сьогодні гостра проблема з питною водою - її немає навіть там, де загарбники прозвітували про відновлення водопостачання.

Читайте також: росія розганяє фейк про «справжню» мету візиту європейських лідерів у Київ

У тимчасово захопленому місті Сорокіне Луганської області росіяни оформлюють паспорти так званої "лнр" для депортованих українців.

У лікарні міста Вовчанськ Харківської області людям відмовили в допомозі й вигнали на вулицю. Це приміщення заповнюють пораненими росіянами, а лікарів змушують працювати на загарбників.

Читайте також: До МЗС Польщі надійшов фейковий лист від нібито українських колег

Зі свого боку так звана "влада Запоріжжя" звинувачує Київ у "геноциді" Криму.

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда поширює фейк, що Збройні сили України відмовляються воювати західною зброєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-