Денисенко вважає малоімовірним, що армія білорусі без рф може почати наступ на Україну

Денисенко вважає малоімовірним, що армія білорусі без рф може почати наступ на Україну

Укрінформ
Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко назвав малоімовірним, що білоруська армія самостійно, без росіян, може розпочати наступ на українські території.

Про це він заявив у ефірі українських телеканалів, відповідаючи на питання щодо ситуації на білоруського напрямку, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми знаємо про те, що наразі білоруси проводять навчання, але в той самий час поки що ми не бачимо концентрації російських військ, які могли б наразі розпочати атаку на Україну, - чи то на Київщину, чи то на західні регіони України. Поки що це - навчання білорусі. Говорити про те, що білоруська армія самостійно, без рф, може розпочати такі дії, чесно кажучи, це дуже малоймовірно", - вважає він.

Читайте також: Риторика лукашенка змінилася від позиції союзника росії до спроб дистанціюватися від кремля

Радник міністра внутрішніх справ уточнив, що концентрації білоруських військ на кордоні з Україною недостатньо для того, щоб розпочати умовний повномасштабний наступ на Київ.

"Тому з цієї точки зору поки що говорити про те, що білоруси вступають до цієї війни своїми збройними силами, - то ця вірогідність дуже низька", - заявив він.

Відповідаючи на питання щодо того, яка концентрація військ білорусі наразі фіксується на кордонах, представник МВС зазначив, що вона є недостатньою для того, щоб розпочати будь-який наступ на українські території.

Щодо роботи поліції на територіях Чернігівської, Київської, Волинської, Житомирська, Рівненської областей, які межують з білоруссю, він сказав, що поліція займається, зокрема, криміногенною ситуацією і допомагає у боротьбі з диверсійними групами.

Читайте також: Українські прикордонники не відзначають особливої бойової активності з боку білорусі

"У цьому випадку є повна координація усіх силових структур і повна координація зі ЗСУ. І у цьому випадку робиться все, щоб у посиленому режимі дивитися (за ситуацією – ред.), щоб не дай Боже, ніяких подібних інцидентів не траплялося", - поінформував Денисенко.

Відповідаючи на питання щодо діяльності ДРГ, він зазначив, що наразі ці ДРГ фіксуються по всій території України, а не лише на білоруському напрямку.

Як повідомлялося, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що на території білорусі немає стільки військ для наступу, як у лютому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-