Українські прикордонники не відзначають особливої бойової активності з боку білорусі

Українські прикордонники не відзначають особливої бойової активності з боку білорусі

Укрінформ
Українські прикордонники не відзначають особливої бойової активності з боку білорусі, водночас зберігається загроза ракетних ударів по Україні з території цієї держави.

Про це сказав директор Департаменту охорони державного кордону Держприкордонслужби України Леонід Баран під час брифінгу на тему: «Оперативна ситуація на фронті» у Медіа Центрі Україна — Укрінформ.

“Суттєвих змін на кордоні з білоруссю ми не відзначаємо. Підрозділи збройних сил рб у Брестській та Гомельській областях продовжують виконувати завдання з посилення кордону з Україною. Це орієнтовно - близько 7 батальйонів. Крім того, нам відомо про залучення до охорони кордону окремих підрозділів їхніх внутрішніх військ”, - сказав Баран.

Водночас він зазначив, що з білоруського боку спостерігається інженерна та радіоелектронна активність, а також загроза ракетних ударів по Україні з території білорусі.

“У прикордонних районах білорусі активно проводяться заходи інженерного облаштування, а також ми фіксуємо, особливо в останній період, доволі потужне застосування засобів радіоелектронної боротьби. Також зберігається загроза завдання з території білорусі ракетних ударів по об’єктах нашої держави”, - наголосив директор Департаменту охорони державного кордону.

Читайте також: Риторика лукашенка змінилася від позиції союзника росії до спроб дистанціюватися від кремля

Як повідомляв Укрінформ, із 7 червня збройні сили білорусі проводять масові військові тренування та навчання, на яких відпрацьовують «перехід із мирного на воєнний час».

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, використавши для цього територію білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-