Від удару ЗСУ російський буксир спалахнув, уражені 70% екіпажу

Від удару ЗСУ російський буксир спалахнув, уражені 70% екіпажу

Укрінформ
На російському буксирі "Васілій Бех" уражено до 70% екіпажу.

Про це у Фейсбуці повідомляє Оперативне командування "Південь", передає Укрінформ.

"В Чорному морі ворожий флот, внаслідок влучної роботи угруповання різнорідних сил оборони півдня України, втратив буксир "Васілій Бех", який забезпечував доставку на острів Зміїний боєприпасів, озброєння та особового складу чорноморського флоту рашистів. Незважаючи на оздоблення зенітно-ракетним комплексом "ТОР", буксир перетворено на плавуче вогнище. За попередніми даними, уражено 70% екіпажу, доля решти – невідома. Ворожі кораблі намагаються проводити пошуково-рятувальну операцію", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЗСУ уразили у Чорному морі російський буксир, який віз на Зміїний боєприпаси

В ОК "Південь" зазначають, що обстановка в операційній зоні стабільно напружена. Противник продовжує ведення бойових дій по рубежах оборони. Нових ударних угруповань не створює, активності не проявляє.

Продовжуються ракетні удари по Миколаєву. Вранці двома крилатими ракетами атаковані два райони міста. Пошкоджено житлові багатоквартирні будинки, приватні автівки, промислові та виробничі об’єкти. За попередньою інформацією одна цивільна особа загинула, шістьох поранено. Серед поранених є дитина. Наразі ведуться рятувальні роботи. Інформація уточнюється.

Читайте також: У Миколаєві від ракетного удару загинули двоє людей, 20 поранені

Також, за даними ОК "Південь", сьогодні зранку тривали обстріли Широківської та Березнегуватської громад Миколаївської області. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

Внаслідок вечірнього обстрілу села Парутине Куцурубської громади поранено двох цивільних осіб. У Шевченківській громаді після обстрілів зайнялися три господарчі будівлі.

На Херсонщині напруженою залишається ситуація в тимчасово захоплених населених пунктах всього Бериславського району. Постійні бойові дії, розтрощені будинки, знищена соціальна інфраструктура, заміновані поля, дороги, мости – такі наслідки «руського миру» у більшості сіл Високопільської, Нововоронцовської, Калинівської, Великоолександрівської та інших громад.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами під час виконання вогневих завдань забезпечено втрати ворога в кількості 36 рашистів та 8 одиниць броньованої та автомобільної техніки.

Читайте також: Південь: ЗСУ знищили за добу понад 70 загарбників та три склади з боєприпасами й пальним

У готовності до нанесення ракетних ударів в північно-західній частині Чорного моря залишаються один підводний човен, два ракетних кораблі, три ВДК.

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня на півдні Збройні сили України знищили 14 російських військових, сім одиниць броньованої та автомобільної техніки та склад боєприпасів російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-