Польські 155 мм установки змінили ситуацію в Сєвєродонецьку - радник глави МВС

Польські 155 мм установки змінили ситуацію в Сєвєродонецьку - радник глави МВС

Укрінформ
Без паритету важкого озброєння не можна навіть умовно говорити про контрнаступ по всій лінії фронту.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону заявив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов, передає кореспондент Укрінформу.

«Тільки при паритеті важкого озброєння ми можемо говорити про конкретний контрнаступ по всій лінії фронту. І це буде якраз той стратегічний перелом у цій війні, коли ми зможемо дійсно перемогти цим нашим умовним паритетом по важкому озброєнню», - сказав радник міністра внутрішніх справ.

Коментуючи інформацію щодо готовності надання Францією самохідних установок, і про те, що Німеччина продовжуватиме надавати Україні зброю, він уточнив, що це може змінити хід війни.

Читайте також: Франція готова надати Україні додаткові САУ «Цезар» - Макрон

«Бо саме ці установки, - саме цього нам наразі не вистачає, бо у нас наразі немає таких артилерійських установок дальнього радіуса дії. У нас є багато відомостей про позиції ворога, скупчення військової техніки, але у нас достатньо невелика кількість саме таких установок. І вони, ці установки, якраз і є основа основ нашого успішного контрнаступу», - заявив радник міністра.

Як приклад представник МВС навів ситуацію навколо Сєвєродонецька.

«Можу сказати, ті установки, які перед тим нам передали наші друзі-поляки, 155–го калібру, вони дуже поміняли (ситуацію – ред.). Після цього ми її дещо стабілізували у Сєвєродонецьку. Саме це озброєння дозволило «устаканити» ситуацію, і (загарбники – ред.) це зразу відчули», - сказав він.

Читайте також: Передані Польщею САУ «Краб» вже на фронті – Резніков

Смірнов наголосив, що постачання важкої зброї може кардинально змінити ситуацію на передовій: «Без цього ми, на жаль, навіть не можемо умовно говорити про контрнаступ по всій лінії фронту».

Як повідомлялося, Україна підписала з Польщею контракт на суму 2,7 млрд злотих (близько 650 млн дол.) щодо придбання самохідних артилерійських установок «Krab».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-