Цимбалюк: Відповідальність за вирок іноземцям у Донецьку несе росія

Цимбалюк: Відповідальність за вирок іноземцям у Донецьку несе росія

Укрінформ
росія, яка створила і контролює терористичну організацію "днр", несе повну відповідальність за "смертний вирок", винесений трьом військовополоненим іноземцям в окупованому Донецьку.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

"росія намагається перетворити Донецьку та Луганську області на територію беззаконня з терористичними організаціями, так званими "днр" і "лнр", створеними та контрольованими нею. У цьому зв’язку винесений минулого тижня в Донецьку "смертний вирок" трьом військовополоненим є чіткою і тривожною тенденцією. Як би не було організовано імітаційний судовий процес, росія несе за це повну відповідальність", - сказав Цимбалюк.

Він наголосив, що Україна вимагає від російської сторони відповідного гуманного ставлення до військовополонених.

Читайте також: Смертний вирок для іноземців: прокурор МКС нагадав «днр» про відповідальність

"Залучення спеціалізованих міжнародних установ для моніторингу умов їх утримання на підконтрольних росії територіях є обов’язковим", - додав український посол.

Як повідомлялося, "суд" так званої "днр" засудив до страти трьох іноземних громадян, які брали участь у воєнних діях у складі української армії. Терористи звинуватили у "найманстві та діях, спрямованих на захоплення влади", підданих Великої Британії Шона Піннера й Ейдена Асліна та марокканця Брагіма Саадуна.

МЗС України назвало "судовий процес" над іноземцями нікчемним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-