МЗС назвало нікчемним «судовий процес» над іноземними бійцями ЗСУ на окупованих територіях

МЗС назвало нікчемним «судовий процес» над іноземними бійцями ЗСУ на окупованих територіях

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України назвало нікчемним «судовий процес» над іноземними військовослужбовцями Збройних сил України на тимчасово захоплених територіях.

Про це йдеться у наданому Укрінформу коментарі речника МЗС Олега Ніколенка.

Він зауважив, що усі іноземці, які воюють на українській території в складі Збройних сил України, є військовослужбовцями ЗСУ.

Відтак, відповідно до міжнародного гуманітарного права, на них поширюється правовий статус комбатантів, зазначив речник.

«Усі військовослужбовці ЗСУ, які потрапляють у полон ворога, користуються правами військовополонених. Ворогу забороняється вчиняти щодо них насилля, залякувати чи негуманно поводитися», - заявив Ніколенко.

Речник МЗС наголосив, що «судовий процес» над військовослужбовцями ЗСУ на тимчасово захоплених українських територіях є нікчемним.

«Подібні публічні судилища ставлять інтереси пропаганди вище закону і моралі, підривають механізми повернення військовополонених. Український уряд продовжить докладати максимальних зусиль для звільнення всіх захисників України», - підсумував дипломат.

Читайте також: Україна закликає іноземців доєднатися до її боротьби за мир в Європі

Як повідомлялося, «суд» самопроголошеної днр засудив до страти трьох іноземних громадян, які брали участь у військових діях у складі української армії.

Терористи звинуватили у «найманстві та діях, спрямованих на захоплення влади» підданих Великої Британії Шона Піннера й Ейдена Асліна та марокканця Брагіма Саадуна.

Двох британців взяли в полон у Маріуполі в середині квітня, Саадуна - у березні у Волновасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-