Макрон: Ця війна - фатальна помилка путіна, але він ще не готовий до компромісу

Макрон: Ця війна - фатальна помилка путіна, але він ще не готовий до компромісу

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що президент росії володимир путін наразі не готовий шукати компроміс щодо завершення розв’язаної ним війни в Україні, яка є його фатальною помилкою.

Про це Макрон сказав під час спілкування з українськими журналістами у четвер у відповідь на запитання, чи може путін визнати поразку росії у війні.

«Я знаю, що він (путін. – ред.) поки що не готовий іти на поступки, але українці зараз сміливо і героїчно чинять спротив і теж не готові іти на якісь поступки. Тому момент, щоб говорити про кінець ( війни. – ред.), про компроміси, ще не настав», - сказав Макрон.

Президент Франції зауважив, що йому складно відповісти на поставлене запитання, оскільки він «не в голові путіна» і недостатньо знає його характер і темперамент.

«Але я можу сказати, що він (путін. – ред.) припустився дуже фатальної помилки, занурив свою країну в історичну прірву, оскільки напав на сусіда і порушив його суверенітет . Найближчі тижні покажуть, де є межа можливого. Але поки що українська армія повинна чинити рішучий спротив, і ми будемо їй у цьому допомагати», - запевнив Макрон.

Читайте також: Макрон про спілкування з путіним: Розчарований – це недостатньо сильне слово

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі провели у Києві перемовини з Президентом України Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-