Зеленський: Переговори про закінчення війни не відбуваються виключно через позицію рф

Зеленський: Переговори про закінчення війни не відбуваються виключно через позицію рф

Відео
Укрінформ
Переговори які мали б покласти край розв’язаній росією війні зараз не відбуваються виключно через позицію російської федерації.

Це розуміють лідери Франції, Румунії, Німеччини та Італії, які у четвер перебували в Україні, заявив Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

«Усі лідери розуміють, чому зараз не відбуваються переговори щодо закінчення війни. Виключно через позицію росії, яка намагається тільки залякувати всіх у Європі та продовжувати руйнацію нашої держави. Не шукати шлях до миру - вони не хочуть. Це - агресор, він повинен визначитися передусім для себе, що війну треба завершувати», - зазначив Зеленський.

Водночас він наголосив, що українці продовжать боротися, поки не гарантують нашій державі повну безпеку і територіальну цілісність.

Читайте також: Лідери країн ЄС згодні, що мир для України має бути таким, як бачить наш народ - Президент

Як повідомлялося, 16 червня президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі та президент Румунії Клаус Йоганніс відвідали Україну та провели переговори з Володимиром Зеленським.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-