Harpoon і ракети HIMARS: глава Пентагону розповів про новий пакет військової допомоги Україні

Harpoon і ракети HIMARS: глава Пентагону розповів про новий пакет військової допомоги Україні

Укрінформ
Затверджений у середу президентом США новий пакет військової допомоги Україні на суму $1 млрд включає протикорабельні ракетні системи Harpoon, ракети для установок HIMARS, додаткові гаубиці М777, снаряди до них та багато іншого.

Про це заявив у середу міністр оборони США Ллойд Остін під час виступу в Брюсселі за підсумками засідання «Рамштайн-3», передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це (новий військовий пакет для України – ред.) включає керовані боєприпаси для ракетних систем залпового вогню (РСЗВ), додаткові гаубиці М777, тактичні тягачі до них, а також 36 тисяч снарядів калібру 155 мм», - заявив глава Пентагону.

Він зазначив, що частина пакету, яка становить $650 млн, виділяється на Ініціативу оборонної підтримки України.

«Це допоможе Україні озброїтись двома додатковими системами берегової охорони Harpoon, а також тисячами радіостанцій захищеного зв’язку, приладів нічного бачення, тепловізійних прицілів та іншої оптики», - поінформував Остін.

Читайте також: США оголосили новий пакет допомоги Україні на $1 мільярд

Крім того, кошти виділені на проведення тренувань українських військових, забезпечення обслуговування техніки та іншу військову діяльність.

Остін назвав третє засідання Контактної групи з питань оборони України в Брюсселі «дуже продуктивним». Він зазначив, що українська сторона надала учасниками «дуже важливу» інформацію про розвиток ситуації на полі бою. Крім того, за його словами, було отримане чітке розуміння потреб української сторони в протистоянні російській агресії. Глава Пентагону підкреслив, що на зустрічі в Брюсселі були також обговорені можливості щодо посилення підтримки України в середній та далекій перспективах.

Міністр оборони США висловив вдячність іншим країнам за оголошення в Брюсселі про нові поставки оборонної допомоги Україні.

Читайте також: «Рамштайн-3» враховує всі нагальні потреби України на полі бою - глава Пентагону

«Я хочу подякувати Німеччині, яка заявила сьогодні, що надасть три РСЗВ, а також керовані боєприпаси до них», - наголосив Остін, додавши, що це розширить можливості ЗСУ для ураження цілей на далекій відстані.

Він також висловив окрему вдячність Словаччині за готовність надати Україні гелікоптери Мі-17 та «вкрай потрібні» ракетні боєприпаси. Крім того, Остін відзначив готовність багатьох інших країн, у тому числі, Канади, Польщі, Нідерландів, забезпечити нові поставки артилерії для ЗСУ.

«Я дуже вдячний цим та багатьом іншим країнам за допомогу Україні захистити себе», - наголосив міністр оборони США.

Читайте також: Україна почне контрнаступ, щойно буде паритет у важкому озброєнні - Данілов

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Брюсселі відбулася третя зустріч Контактної групи з питань оборони України, яка зібрала представників оборонних відомств близько 50 країн. Цього разу, до міжнародної коаліції з підтримки України приєдналися Еквадор, Грузія, Молдова.

У цей же день президент США Джо Байден оголосив про виділення нового пакету військової допомоги Україні на суму 1 мільярд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-