На півдні ЗСУ ліквідували 70 загарбників і знищили понад 60 одиниць техніки

На півдні ЗСУ ліквідували 70 загарбників і знищили понад 60 одиниць техніки

Укрінформ
На Південному напрямку українські захисники знищили 70 російських військових понад 60 одиниць ворожої техніки, у тому числі гелікоптер.

Про це у Фейсбуку повідомляє Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Противник в нашій операційній зоні продовжує ведення бойових дій шляхом контрбатарейної боротьби. Активних наступальних дій не веде, укріплює оборонні рубежі. Окупаційні війська двічі намагалися нанести авіаційний удар. Вранці ворожий гелікоптер збито нашим підрозділом із переносного зенітно-ракетного комплексу, а вдень інший ворожий Мі-8 атакував річкову переправу, намагаючись обмежити наші підрозділи в маневрах», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що у відповідь українська авіація завдала трьох ударів по скупченню живої сили та військової техніки агресорів на Херсонщині. Також завдано ракетних ударів по складах пального та району зосередження техніки, подавлено два командно-спостережних пункти противника.

Читайте також: Війська рф хочуть знову захопити села на Херсонщині, обстрілюють низку областей — зведення ВЦА

Загалом за добу знищено 70 російських військових та понад 60 одиниць ворожої техніки: гелікоптер, самохідна гармата «Піон», реактивна система залпового вогню «Град», три гаубиці 152 мм, 19 одиниць броньованої, 33 – автомобільної та чотири - інженерної техніки.

Окрім цього, знищено два склади боєприпасів.

В ОК «Південь» також указують, що корабельне угруповання ворожого флоту в північно-західній частині Чорного моря вкотре переформатовано. Два ракетні кораблі та підводний човен, споряджені 20 крилатими ракетами, продовжують створювати загрозу ракетної атаки з моря, а один ВДК «декларує збереження намірів на десантну операцію».

Читайте також: ЗСУ збили за годину три ворожі крилаті ракети, запущені з Чорного моря

Як повідомлялося, на сході України захисники знищили 73 російських загарбників та майже два десятки одиниць військової техніки.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-