Зволікання з наданням Україні протиракетної зброї не може мати виправдань - Зеленський

Зволікання з наданням Україні протиракетної зброї не може мати виправдань - Зеленський

Укрінформ
В умовах повномасштабного вторгнення росії, потреба України у сучасних протиракетних системах зараз є найбільшою в Європі, і зволікання з постачанням не можуть мати виправдання.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

Він заявив, що наша держава не має на достатньому рівні сучасної протиракетної зброї.

"Саме в нашої держави й саме зараз – найбільша у Європі потреба саме в такій зброї. Затягування з її наданням не може мати виправдань. Буду постійно наголошувати на цьому, говорячи з нашими партнерами", - зауважив Президент.

За словами Зеленського, нашій протиповітряній обороні протягом 14 червня вдалося "підрізати крила" російським ракетам. "Частину ракет, які окупанти спрямували проти наших міст, вдалося збити. І це – врятовані життя. Це врятована інфраструктура. Але вдалося збити тільки частину. На жаль, є жертви, є руйнування. Сьогодні удар був по Львівській і Тернопільській областях. І ми знову й знову повторюємо нашим партнерам, що Україні потрібна сучасна протиракетна зброя", - наголосив глава держави.

Читайте також: Хоча сучасних ракет у рф усе менше, Україні потрібні протиракетні системи - Зеленський

Крім того, він розповів, що перші запити на протиракетні системи Україна зробила ще задовго до повномасштабного вторгнення. Цього тижня буде багато різних важливих переговорів, і не тільки з європейськими політиками, яким до снаги надати Україні сучасні протиракетні системи.

"Навіть попри те, що сучасних ракет у Росії з кожним днем війни все менше, потреба України в таких системах зберігається. Бо і в Росії зберігається ще достатньо радянських типів ракет, які навіть іще небезпечніші. Вони в рази менш точні, а отже, у рази більше загрожують саме цивільним об'єктам і звичайним житловим будинкам", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Військові розповіли, чому ППО вдається збивати не всі російські ракети

24 лютого російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення до України. Окупанти обстрілюють та бомбардують міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

Останнім часом зберігається тенденція щодо економії росіянами високоточних дорожчих ракет і застосування радянських типів крилатих ракет.

Фото: Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-