На півдні ЗСУ знищили 16 російських військових, танк і гелікоптер

На півдні ЗСУ знищили 16 російських військових, танк і гелікоптер

Укрінформ
На півдні Збройні сили України знищили 16 російських загарбників, один танк та вертоліт ворога.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

За даними командування, ситуація на лінії вогню стабільно напружена, але сили оборони тримають її під контролем.

Війська російської федерації продовжують тактику артилерійсько-мінометних обстрілів та атаки системами залпового вогню по позиціях українських захисників і населених пунктах з мирним населенням.

Активних дій ворог не веде, посилює свою оборону, мінує підступні шляхи та узбережжя річки Інгулець.

Продовжуються ракетні удари по Одеській області. Вранці дві крилаті ракети типу "Онікс" були випущені з берегового ракетного комплексу БАЛ у тимчасово окупованому Криму. Над морем їх збив підрозділ протиповітряної оборони України.

Читайте також: Зеленський: Ворог досі прагне зруйнувати південь України - ЗСУ зривають спроби наступу

Уночі під час спроб повернути втрачені позиції російські війська продовжували обстріл сусідніх регіонів з території Херсонської області.

Застосувавши реактивні системи залпового вогню "Смерч" та "Ураган", ворог вдарив по Криворізькому району та Миколаєву. Постраждалих обстрілів немає.

"Руйнуючи супермаркети, об’єкти міської та приміської інфраструктури окупаційні війська не полишають спроб залякати місцеве населення та довести свою силову перевагу. Тим часом наші підрозділи, виконуючи вогневі завдання, в тому числі із застосуванням ракетно-артилерійського озброєння, виключили зі списків 16 рашистів та скоротили ворожу армію на один танк і ще шість одиниць броньованої та автомобільної техніки", – звітують в ОК "Південь".

У районі села Миколаївка Херсонської області з ПЗРК українські захисники збили ворожий гвинтокрил без можливостей повторного використання.

Як наголосили в командуванні, "контртерористична операція, проголошена рашистами на початку березня в північно-західній частині Чорного моря, не має ні сенсу, ні змісту, ні завершення. Так окупанти виправдовують блокаду українських портів та перебування напоготові чотирьох ракетних та трьох великих десантних кораблів".

Утім, 32 крилаті ракети морського базування рф продовжують тримати ракетну загрозу актуальною.

Читайте також: Ворог перекинув додаткові батальйонно-тактичні групи на Сєвєродонецький напрямок

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 14 червня ліквідували близько 32 500 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-