Не хотіли йти на передову: на Донеччині росіяни намагались здати на брухт свою техніку

Не хотіли йти на передову: на Донеччині росіяни намагались здати на брухт свою техніку

Укрінформ
Російські загарбники вирішили зробити свою техніку небоєздатною, аби не потрапити на передові позиції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

«Щоб не потрапити на передові позиції, командири однієї з батарей 933 зенітно-ракетного полку окупаційних військ вирішили зробити свою техніку небоєздатною. Загарбники познімали з бойових машин “Тор-М2У” блоки управління та вирішили продати їх у пункті приймання дорогоцінних металів», - йдеться в повідомленні.

Проте, росіян, як завжди, підвела жадібність. У пункті приймання брухту вони назвали занадто високу ціну та вступили в конфлікт з приймальницею, яка тут же повідомила про “бізнесменів” у так зване “МДБ ДНР”. Тепер командування полку пояснює втрату електронних блоків ніби то бойовими діями, а окупанти-“бізнесмени” продовжили службу в піхотних підрозділах на передовій.

Крім того, воєнна розвідка України оприлюднила список командного складу 933-го зенітно-ракетного полку 150-ї мотострілецької дивізії 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, що діє на Донецькому напрямку і нагадала, що всіх воєнних злочинців буде викрито та за злочини проти мирного населення України притягнуто до відповідальності.

Читайте також: Лише один із 10 загарбників готовий іти у прямий бій з українськими військовими – СБУ

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 14 червня ліквідували близько 32 500 (+200) російських військових. Також ЗСУ знищили російських танків 1434 (+2) одиниці, бойових броньованих машин ‒ 3503 (+11), артилерійських систем – 721 (+3), РСЗВ - 229 (+3), засобів ППО - 97 (+0), літаків – 213 (+1), гелікоптерів – 179 (+1), БПЛА оперативно-тактичного рівня - 588 (+3), крилатих ракет - 125 (+0), кораблів / катерів - 13 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн - 2473 (+13), спеціальної техніки - 54 (+0). Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському напрямку.

Фото: ГУР Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-