Сприйняття росії у світі визначатиме не Петро І, а вбиті та поранені українські діти – Зеленський

Сприйняття росії у світі визначатиме не Петро І, а вбиті та поранені українські діти – Зеленський

Укрінформ
Сприйняття росії у світі визначатиме не Петро І, а українські діти, вбиті та поранені внаслідок російських ударів.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час відеозвернення, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, Зеленський нагадав, що після ракетного удару росії по Тернопільській області у ніч на 12 червня, який є проявом терору, в лікарнях досі перебувають 10 людей, серед постраждалих - дівчинка.

«Не було жодного тактичного чи стратегічного сенсу в цьому ударі, як і в абсолютній більшості інших ракетних ударів. Це терор, просто терор. Серед постраждалих - дівчинка, їй 12 років, вона з Харкова і виїхала на Тернопільщину, щоб врятуватися від російської армії. Саме такий факт тепер визначатиме сприйняття росії у світі. Не Петро І, не Лев Толстой, а діти - поранені та вбиті російськими ударами», - сказав Президент.

Він наголосив, що Україна продовжує говорити партнерам про необхідність систем сучасної протиракетної оборони, постачання яких було можливим і цьогоріч, і минулого року, і ще раніше.

«Чи отримали ми їх? Ні. Чи потрібні вони нам? Так», - додав Президент.

«Набралося вже 2 606 ствердних відповідей на це запитання у вигляді різних російських крилатих ракет, які ударили по українських містах, селах від 24 лютого. Це життя, які можна було врятувати, це трагедії, яким можна було запобігти, якби до України дослухались», - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, внаслідок ракетного удару, завданого у ніч на 12 червня загарбниками по Чорткову на Тернопільщині, постраждали 21 дорослий і 12-річна дитина. Зруйновано частину воєнного об'єкта, постраждало чотири житлові п'ятиповерхівки. Жертв немає, 22 особи госпіталізовано, їм надано медичну допомогу.

Внаслідок детонації було пошкоджено газопровід, виникла пожежа. Підрозділи ДСНС у найкоротший термін її ліквідували. З-під завалів врятовано 12 осіб, з них – двоє дітей. На місцях руйнувань працюють спецслужби, комунальники, волонтери. Триває розбір конструкцій, залишків будівель.

За фактом обстрілу ракетами Чорткова порушено кримінальне провадження Службою безпеки України, поліція надає допомогу у документуванні цього злочину, на місці працюють піротехніки та вибухотехніки.

Читайте також: росія ще у червні може втратити в Україні 40 тисяч своїх військових – Зеленський

президент росії володимир путін раніше провів паралель між завоюваннями Петра І і вторгненням росії в Україну, порівнявши військові кампанії Петра I із завданням, яке, на його думку, зараз постало перед москвою.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог веде масовані обстріли та бомбардування українських міст та сіл. Після початку війни росію було піддано масштабним санкціям з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-