рф просуває через лояльних західних експертів наратив, що Україна має йти на перемовини – ЦПД

рф просуває через лояльних західних експертів наратив, що Україна має йти на перемовини – ЦПД

Укрінформ
Упродовж тижня росія через лояльних західних експертів просувала наратив про те, що Україна має йти на перемовини, оскільки це єдиний варіант завершення війни. 

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

«Американський військовий стратег Едвард Люттвак в інтерв’ю Die Welt запропонував ідею «справжнього» референдуму на Донеччині та Луганщині як єдиний варіант завершення війни», - йдеться в повідомленні.

Крім того, американський економіст Стів Ханке активно просував наратив про те, що начебто санкції ще більше зміцнили позиції путіна та його прибічників.

Читайте також: Затоплені кораблі та повістка після похоронки: ЦПД оприлюднив добірку російських фейків

Данський науковець Ян Оберг дав десятки інтерв’ю, в яких негативно коментував рішення Швеції та Фінляндії щодо вступу до НАТО, оскільки, це - «чергова провокація путіна».

В Центрі протидії дезінформації відзначили, що всі ці заяви зводяться до того, що світ та Україна зокрема мають «дати путіну невелику перемогу». Просування тез про «могутність росії» та «непереможність армії» - елементи інформаційно-психологічної операції, спрямовані на подальше просування ідеї мирних перемовин між росією та Україною на умовах кремля.

Читайте також: рф використовує коментарі експерта зі США для поширення фейків про боєприпаси в Україні

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-