Верещук: Мета смертного вироку іноземцям у «днр» - тероризувати західну суспільну думку

Верещук: Мета смертного вироку іноземцям у «днр» - тероризувати західну суспільну думку

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук вважає, що організатори судилища у так званій "днр" над трьома іноземними громадянами самі усвідомлюють його юридичну нікчемність.

Про це вона написала у Телеграмі, коментуючи ухвалений фіктивним судом терористів «вирок» військовослужбовцям ЗСУ Ейдену Асліну, Шону Піннеру і Саадуну Брагіму, передає Укрінформ.

"Організатори чудово розуміють юридичну нікчемність їхнього судилища та його наслідків. Навіть російський суд не став бруднитися таким судовим процесом і передав це групі самозванців у Донецьку. Їхня мета - тероризувати західну суспільну думку за допомогою загрози розстрілу трьох заручників", - зазначила урядовець.

За її словами, хоч Аслін, Піннер і Брагім є іноземними громадянами, вони не перестають бути українськими військовослужбовцями.

Читайте також: Смертні вироки британцям у «днр» мають спонукати Європу до рішучіших дій - Зеленський

“Що там у голові у терористів, звісно, я не знаю. Втім, щось мені підказує, що зрештою, так чи інакше, рано чи пізно, ці три військовослужбовці будуть обміняні (або іншим чином потраплять додому)”, - зауважила Верещук.

Вона наголосила, що не слід вестись "на істерики самозванців".

"Ми маємо справу з професійними терористами... Вони добре розуміють, до яких невиправних наслідків для них та для росіян можуть призвести їхні помилкові дії щодо цих трьох наших військовослужбовців", - наголосила віцепрем'єр-міністр.

Читайте також: В ООН вважають воєнним злочином смертний вирок іноземцям у «днр»

Як повідомлялося, "суд" контрольованої росією так званої "днр" засудив до страти трьох іноземних громадян, які брали участь у воєнних діях у складі української армії.

Терористи звинуватили у "найманстві та діях, спрямованих на захоплення влади", підданих Великої Британії Шона Піннера й Ейдена Асліна та марокканця Брагіма Саадуна.

МЗС назвало нікчемним “судовий процес” над іноземцями.

Фото: minre.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-