росія прагне стерти всі асоціації про Україну, бо боїться свободи - Зеленський

росія прагне стерти всі асоціації про Україну, бо боїться свободи - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що росія хоче стерти Україну, її минуле і культуру, бо має глобальну фобію свободи, але програє.

Про це він заявив під час спілкування зі студентами й викладачами британських університетів, повідомляє Укрінформ.

«Мета росії – стерти всі асоціації про Україну, крім війни. Україна без минулого, без світлих моментів сьогодення, а отже, без права на майбутнє.

Чому, запитаєте ви, росія робить це? Бо має глобальну фобію на державному рівні. Це фобія свободи. Для них (росіян – ред.) це незнайома, невідома, а тому сила, що дуже лякає. Навіть якщо свобода не в їхній, а в сусідній країні. Свобода поруч. Для рф це небезпечно близько. Вона хоче це знищити. Але вона програє. Ми воюємо за своє майбутнє, вони – за чуже минуле», - зазначив Зеленський.

Президент підкреслив, що мета росії - стерти українську історію, державність, ідентичність, заперечити існування України як таке, а також знецінити українську культуру, принизити українську мову, закреслити українське мистецтво.

Він переконаний, що рф хоче сказати, що українців не було ніколи, що ми – штучно створений народ, «немов не люди, а сорт рослин чи вид тварин».

Водночас глава держави наголосив, що уже 107 днів поспіль Україна та народ героїчно протидіють агресії рф.

«Наша незламність для багатьох стала загадкою і майже дивом. Як Оксфордський електричний дзвінок і його конструкція: досі точно невідомо, як це влаштовано і як саме це працює. Так і Україна, що 107 днів поспіль безперервно генерує енергію, яка чинить опір другій армії світу, і захищає себе та Європу, і якщо в України сядуть батарейки – ось це буде справжня енергетична криза на планеті», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Україна воює за своє майбутнє, росія - за чуже минуле

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-