В Україні загинули 12 медиків, 47 отримали важкі поранення

В Україні загинули 12 медиків, 47 отримали важкі поранення

Укрінформ
Від початку повномасштабної війни рф проти України загинули 12 медиків, ще 47 - тяжко поранені. Однак ці цифри можуть бути суттєво вищими.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю "Українській правді" заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«12 вбитих російськими окупантами та 47 тяжко поранених. Це верифіковані цифри. Потенційно кількість більша, але поки немає підтвердження», - повідомив Ляшко.

Відповідаючи на питання щодо забезпеченості системи охорони здоров’я лікарями, міністр запевнив, що наразі критичної ситуації немає.

«Зараз критичної недостачі з лікарями немає, бо в нас є черга з іноземних лікарів, які готові приїжджати в Україну. Ми ж також відкриті, але говоримо, що краще приїжджати тоді, коли від нас приходить запит хто потрібен лікарні, наприклад, анестезіолог чи травматолог. Тоді ми просимо – приїжджайте своєю бригадою, ми вам скажемо, в яку лікарню», - розповів міністр.

Водночас він додав, що ситуація залежить від місця, про яке йдеться. Одна справа захід України, одна – центр. Інша справа в зоні бойових дій та на території, де росія намагається встановити окупаційний режим.

Ляшко також повідомив, що наразі залишається проблема еміграції лікарів.

Читайте також: Ляшко: На тимчасово окупованих рф територіях велика проблема з дефіцитом ліків

«Вона є, і ,насамперед, це жінки, жінки з дітьми, які вимушено залишають Україну, щоб забезпечити безпеку дітям. Тому така ситуація є. Чи вона критична для нас зараз? Ні. Зі спілкування з прифронтовими лікарнями виглядає, що більшість медичних працівників залишається на робочому місці», - запевнив очільник МОЗ.

Читайте також: США готові й надалі приймати українців на лікування - Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, 7 червня дев’ять областей України отримали головних санлікарів. У Міністерстві охорони здоров’я відбулося вручення контрактів новопризначеним керівникам дев'яти обласних Центрів контролю та профілактики захворювань та директору Центру громадського здоров’я, відбір яких відбувався на конкурсній основі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-