США готові й надалі приймати українців на лікування - Ляшко

США готові й надалі приймати українців на лікування - Ляшко

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я України продовжує отримувати пропозиції щодо готовності Сполучених Штатів Америки приймати українців на лікування.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Під час 75-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я очільник МОЗ України провів зустріч із секретарем США з питань глобальних справ у сфері охорони здоров'я Департаменту здоров’я та людських ресурсів США Лойс Пейс та її командою.

Ляшко зазначив, що Україна отримала тонни гуманітарної допомоги від американських партнерів. Серед інших товарів надійшли і лікарські засоби, обладнання медичного призначення та медичні вироби.

"США вже прийняли українських громадян з тяжкими опіками та забезпечили їх лікування. Завдяки тісній співпраці наших команд ми продовжуємо отримувати пропозиції щодо готовності США і надалі приймати наших громадян на лікування", - зазначив глава МОЗ.

Читайте також: Понад 900 українців перебувають на лікуванні у країнах ЄС – Ляшко

За його словами, Пейс запевнила у продовженні проєктів, які діяли до сьогодні в Україні за підтримки уряду США, та в активному впровадженні нових на запит України. "А він у нас є", - додав Ляшко.

Як повідомлялося, Всесвітня асамблея охорони здоровʼя, що вперше зібралася від початку пандемії COVID-19, проходить у Женеві 22-28 травня. Одна з тем - ситуація з охороною здоров'я в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-