Загарбники перекидають нові підрозділи на Донеччину та Херсонщину - Президент

Загарбники перекидають нові підрозділи на Донеччину та Херсонщину - Президент

Укрінформ
Найзапекліші бої російські загарбники на сьогодні ведуть на Донецькому та Херсонському напрямках, аби стримати наступ Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це під час відеозвернення заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Фронтова ситуація в Україні за минулу добу не зазнала суттєвих змін. Триває абсолютно героїчна оборона Донбасу. Найгарячіші точки ті самі: передусім Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Попасна. Відчувається, абсолютно відчувається, що окупанти не вірили, що опір наших військових буде таким міцним, і тепер намагаються залучити додаткові ресурси на Донбаському напрямку. Як і на Херсонському – перекидають туди нові підрозділи, щоб стримувати наші дії», - зазначив Зеленський.

Водночас він відзначив, що більшість російських загарбників чудово зрозуміли, що не мають перспектив в Україні. Про це, зокрема, свідчать перехоплення телефонних розмов.

Читайте також: У зоні ООС українські захисники відбили 11 атак ворога, знищені три танки та інша техніка

Президент нагадав, що понад 31 тисяча російських військових вже загинули в безглуздій війні в Україні, і настане час, коли кількість втрат навіть для росії перетне межу допустимого.

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 7 червня ліквідували близько 31 360 російських військових, що на 110 осіб більше у порівнянні з попередньою добою. Також ЗСУ знищили ворожих танків 1390 (+4) одиниць, бойових броньованих машин ‒ 3416 (+16), артилерійських систем – 694 (+4), РСЗВ - 207 (+0), засобів ППО - 96 (+0), літаків – 212 (+1), гелікоптерів – 177 (+1), БПЛА оперативно-тактичного рівня - 553 (+2), крилатих ракет - 125 (+0), кораблів / катерів - 13 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн - 2405 (+10), спеціальної техніки - 53 (+0). Найбільших втрат противник зазнав на Слов’янському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-