Воєнні злочини та розмінування - про що говорив Монастирський із послом США

Воєнні злочини та розмінування - про що говорив Монастирський із послом США

Фото
Укрінформ
Серед пріоритетів діяльності Міністерства внутрішніх справ України - зниження рівня злочинності, розслідування воєнних злочинів та розмінування територій після бойових дій.

Про це під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом США в Україні Бріджит Брінк заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає Укрінформ.

У відомстві зазначили, що це перша офіційна зустріч очільника МВС України та Надзвичайного та Повноважного Посла США в Україні з моменту її призначення. Під час зустрічі Монастирський і Брінк поділилися баченням основних напрямків взаємодії.

"Під час розмови Монастирський озвучив ключові напрями роботи міністерства у період війни. Серед них - доозброєння, належне оснащення бойових підрозділів системи МВС, зниження рівня злочинності й розслідування воєнних злочинів, розмінування територій після бойових дій, відновлення критичної інфраструктури ДСНС та НПУ і запобігання торгівлі людьми", - йдеться у повідомленні.

Міністр зазначив, що питання запобігання торгівлі людьми обумовлене великою кількістю вимушених переселенців, які залишили власні домівки та країну.

"Над цими питаннями щоденно працює вся команда МВС. Крім того, я особисто буду озвучувати їх на зустрічі з послами "Великої сімки", – підкреслив він.

Читайте також: Україна вимагає від рф гуманного ставлення до військовополонених – МЗС

Зі свого боку, Брінк, відповідаючи на запитання міністра про бачення пріоритетів у роботі Посольства США в Україні, назвала п'ять основних напрямів. Більшість з них стосуються безпекового блоку.

"Моїм першим пріоритетом є допомогти вам захищатися. Другим – допомога людям, які цього потребують. Це стосується особливо гуманітарних питань і їх фінансування. Третє – підтримка системи правосуддя в Україні. Четвертим є убезпечення стійкості нашої й вашої держав. Це стосується і зброї, і безпеки громадян", - поінформувала вона.

За словами дипломатки, п'ятим пріоритетом є відновлення посольства.

Читайте також: Британія виділяє додаткову допомогу для розслідування воєнних злочинів рф в Україні

"Я хочу відбудувати його зсередини, щоб мати змогу результативно працювати з командою вже сьогодні", – зазначила Брінк.

Сторони також обговорили безпекову ситуацію в Україні та домовилися про спільні зусилля для відновлення миру в країні.

Як повідомлялося, глава МВС Денис Монастирський заявив, що завдяки позиції наших публіцистів, репортерів, розслідувачів Україна на крутих історичних поворотах здобула свою незалежність і, на відміну від деяких сусідів нашої держави, не скотилася в авторитаризм.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-